نی‌ نی سایت

آشپزی خانگی آسان: 18 تجربه ناب از نی نی سایت

آشپزی خانگی همیشه هم سخت و زمان‌بر نیست. با کمی خلاقیت و بهره‌گیری از تجربیات دیگران، می‌تونیم غذاهای خوشمزه و سالم رو به راحتی در خونه درست کنیم. در این پست، 18 تجربه ارزشمند از کاربران نی نی سایت رو براتون جمع‌آوری کردیم تا آشپزی رو براتون آسون‌تر و لذت‌بخش‌تر کنه.

این نکات از ساده‌ترین ترفندها برای صرفه‌جویی در وقت تا ایده‌های خلاقانه برای خوشمزه‌تر کردن غذاها رو شامل می‌شه. پس با ما همراه باشید!

  • ✔️ترفند طلایی برای پخت برنج: برای اینکه برنجتون قد بکشه و دون دون بشه، قبل از پخت نیم ساعت توی آب نمک خیسش کنید.
  • ✔️سریع‌ترین روش برای پوست کندن سیر: یه ظرف فلزی بردارید، سیرها رو داخلش بریزید و در ظرف رو ببندید. خوب تکون بدید تا پوست سیرها جدا بشه.
  • ✔️تازه نگه داشتن سبزیجات: سبزیجات رو لای دستمال کاغذی مرطوب بپیچید و توی یخچال نگهداری کنید.
  • ✔️جلوگیری از سر رفتن شیر: یه قاشق چوبی روی قابلمه قرار بدید.
  • ✔️خوش طعم کردن مرغ آب‌پز: به آب مرغ، هویج، کرفس و پیاز اضافه کنید.
  • ✔️نرم و آبدار شدن گوشت: قبل از پخت گوشت رو با پیاز رنده شده و آبلیمو مزه‌دار کنید.
  • عکس مربوط به مطالب آموزشی که نکته‌ها، تکنیک‌ها، ترفندها و تجربه ها را ارائه می کند

  • ✔️جلوگیری از چسبیدن کتلت: به مایه کتلت یه قاشق آرد سوخاری اضافه کنید.
  • ✔️طعم‌دار کردن نیمرو: به نیمرو ادویه های مختلف مثل آویشن، فلفل قرمز و پاپریکا بزنید.
  • ✔️ته دیگ سیب زمینی ترد: سیب زمینی ها رو نازک برش بزنید و قبل از چیدن کف قابلمه، کمی روغن زیتون روی اونها اسپری کنید.
  • ✔️خوشمزه کردن سوپ: به سوپ کمی آبلیمو یا خامه اضافه کنید.
  • ✔️از بین بردن بوی بد کلم: یه تکه نان توی قابلمه کلم بگذارید.
  • ✔️جلوگیری از سیاه شدن سیب زمینی: سیب زمینی پوست کنده رو توی آب سرد قرار بدید.
  • ✔️تازه‌تر ماندن پیاز خرد شده: پیاز خرد شده رو توی یه ظرف دربسته در یخچال نگهداری کنید.
  • ✔️راحت تر پوست کندن گوجه فرنگی: گوجه فرنگی ها رو چند ثانیه توی آب جوش بگذارید.
  • ✔️جلوگیری از شکرک زدن مربا: کمی آبلیمو به مربا اضافه کنید.
  • ✔️غلظت دادن به سس: یه قاشق آرد ذرت رو با کمی آب سرد مخلوط کنید و به سس اضافه کنید.
  • ✔️بهبود طعم غذاهای شور: یه تکه سیب زمینی خام توی غذا بندازید تا شوری اون رو بگیره.
  • ✔️رفع بوی سیر از دهان: بعد از خوردن سیر، جعفری بجوید.

با بهره‌گیری از این ترفندها، می‌تونید در زمان و انرژی خودتون صرفه‌جویی کنید و غذاهای خوشمزه و متنوعی رو برای خانواده‌تون تهیه کنید.

فراموش نکنید که آشپزی یه هنر و یه تجربه شخصیه. پس از امتحان کردن این نکات نترسید و خلاقیت خودتون رو هم چاشنی کار کنید.






آشپزی خانگی آسان: 18 تجربه از نی نی سایت

1. ترفند طلایی پخت برنج کته بدون ته دیگ سوخته

بسیاری از کاربران نی نی سایت برای پخت برنج کته بدون ته دیگ سوخته، از شعله پخش کن استفاده می‌کنند. این روش باعث می‌شود حرارت به صورت یکنواخت پخش شده و از سوختن ته دیگ جلوگیری شود. میزان آب را به اندازه یک بند انگشت بالاتر از سطح برنج بریزید. بعد از جوش آمدن آب، حرارت را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید. هنگامی که آب برنج کشیده شد، دم کنی بگذارید و اجازه دهید برنج دم بکشد. بهره‌گیری از روغن حیوانی برای طعم بهتر برنج کته پیشنهاد شده است. عده ای هم توصیه میکنند کمی آبلیمو در هنگام جوش آمدن برنج اضافه شود. به خاطر داشته باشید مقدار برنج به آب نسبت مستقیم دارد.

2. فوت و فن تهیه یک خورش قیمه خوشمزه و مجلسی

برای داشتن یک خورش قیمه خوشرنگ و لعاب دار، از گوشت گوسفندی با چربی مناسب استفاده کنید. لپه ها را از قبل خیس کنید تا نفخ آنها گرفته شود. رب گوجه فرنگی را به خوبی تفت دهید تا رنگ باز کند و خورش خوشرنگ شود. اضافه کردن یک قاشق چایخوری دارچین در اواخر پخت، عطر و طعم فوق العاده ای به خورش می دهد. سیب زمینی ها را جداگانه سرخ کنید تا له نشوند. بهره‌گیری از زعفران دم کرده، طعم قیمه را بهشتی میکند. برای غلظت بیشتر میتوانید در آخر پخت کمی آرد تفت داده شده اضافه کنید.

3. رازهای یک قرمه سبزی جا افتاده و خوش عطر

سبزی قرمه سبزی باید به اندازه کافی سرخ شود تا رنگ آن تیره شود، اما مراقب باشید نسوزد!لوبیا قرمز را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید. بهره‌گیری از قلم گوسفندی در قرمه سبزی، طعم بی نظیری به آن می دهد. اضافه کردن کمی شنبلیله خشک در اواخر پخت، عطر قرمه سبزی را چندین برابر می کند. برای جلوگیری از ترش شدن قرمه سبزی، از آبلیمو یا آبغوره کمتری استفاده کنید. خوردن قرمه سبزی با پیاز طعمش را بهتر میکند. میزان سبزی نباید بیشتر از گوشت باشد.

4. سوپ جو خوشمزه و مقوی برای روزهای سرد

برای تهیه سوپ جو خوشمزه، از جو پرک یا جو پوست کنده استفاده کنید. مرغ را با پیاز و ادویه جات بپزید و سپس ریش ریش کنید. هویج، سیب زمینی و جعفری را ریز خرد کنید و به سوپ اضافه کنید. اضافه کردن کمی شیر یا خامه در اواخر پخت، طعم سوپ را لطیف تر می کند. می‌توانید از قارچ نیز در سوپ استفاده کنید. آبلیمو را فراموش نکنید، چاشنی اصلی سوپ است. برای لعاب بیشتر میتونید از جو دوسر استفاده کنید.

5. کتلت سیب زمینی با طعم متفاوت و عالی

برای تهیه کتلت سیب زمینی، سیب زمینی ها را آبپز کنید و سپس رنده کنید. پیاز رنده شده را آبگیری کنید تا کتلت وا نرود. به کتلت، تخم مرغ، آرد سوخاری و ادویه جات دلخواه اضافه کنید. کتلت ها را در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی شوند. می‌توانید از سبزیجات معطر مانند جعفری و گشنیز نیز در کتلت استفاده کنید. برای طعم متفاوت میتوانید کمی پودر سیر هم اضافه کنید. مراقب باشید حرارت خیلی زیاد نباشد که کتلت ها زود بسوزند.

6. کوکو سبزی خوشمزه و پفکی

برای تهیه کوکو سبزی پفکی، سبزی کوکو را ریز خرد کنید. تخم مرغ ها را خوب بزنید تا کف کند. به مواد کوکو، آرد، بکینگ پودر و ادویه جات دلخواه اضافه کنید. کوکو را در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی شود. اضافه کردن گردو و زرشک به کوکو، طعم آن را لذیذتر می کند. سبزی کوکو باید تازه باشد. شعله را کم کنید تا کوکو کاملا مغز پخت شود.

7. املت ساده و سریع برای صبحانه

برای تهیه املت، پیاز را خرد کنید و در روغن تفت دهید. گوجه فرنگی ها را خرد کنید و به پیاز اضافه کنید. تخم مرغ ها را روی مواد بشکنید و هم بزنید. ادویه جات دلخواه را به املت اضافه کنید. املت را تا زمانی که پخته شود روی حرارت ملایم بگذارید. اضافه کردن فلفل دلمه ای به املت طعم خوبی میدهد. برای صبحانه ای سریع و مقوی عالی است.

8. ماکارونی خوش طعم و اصیل ایرانی

برای تهیه ماکارونی خوش طعم، گوشت چرخ کرده را با پیاز و ادویه جات تفت دهید. رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و کمی تفت دهید. ماکارونی ها را آبکش کنید و با مواد مخلوط کنید. ته دیگ سیب زمینی یا نان برای ماکارونی بسیار خوشمزه است. می‌توانید از قارچ و فلفل دلمه ای نیز در ماکارونی استفاده کنید. اضافه کردن کمی آویشن عطر خوبی به ماکارونی میدهد. اندازه ماکارونی ها را بزرگتر انتخاب کنید.

9. عدس پلو مقوی و خوشمزه

برای تهیه عدس پلو، عدس ها را از قبل خیس کنید و بپزید. برنج را آبکش کنید. عدس ها را با برنج مخلوط کنید و دم بگذارید. کشمش و خرما را تفت دهید و روی عدس پلو بریزید. می‌توانید از گوشت چرخ کرده یا مرغ نیز در عدس پلو استفاده کنید. برای طعم بهتر از پیاز داغ فراوان استفاده کنید. زعفران دم کرده را فراموش نکنید.

10. سالاد الویه خوشمزه و مجلسی

سیب زمینی و تخم مرغ ها را آبپز کنید و نگینی خرد کنید. خیارشور، مرغ یا کالباس را نیز نگینی خرد کنید. همه مواد را با سس مایونز، آبلیمو و ادویه جات مخلوط کنید. سالاد الویه را در یخچال بگذارید تا خنک شود. می‌توانید از نخود فرنگی و هویج پخته نیز در سالاد الویه استفاده کنید. برای تزیین از گوجه گیلاسی و زیتون استفاده کنید. بهره‌گیری از سس کم چرب برای سلامتی بهتر است.

11. آبگوشت اصیل و خوش طعم

گوشت گوسفندی با استخوان را با پیاز، نخود و لوبیا بپزید. سیب زمینی و گوجه فرنگی را اضافه کنید و اجازه دهید آبگوشت جا بیفتد. ادویه جات دلخواه را به آبگوشت اضافه کنید. آبگوشت را با ترشی و سبزی خوردن میل کنید. کوبیده آبگوشت را فراموش نکنید!بهره‌گیری از دنبه طعم آبگوشت را لذیذ تر میکند. برای غلظت بیشتر از رب گوجه فرنگی استفاده کنید.

12. کوفته تبریزی خوشمزه و اصیل

برای تهیه کوفته تبریزی، گوشت چرخ کرده را با برنج، لپه، سبزیجات معطر و ادویه جات مخلوط کنید. کوفته ها را در سس گوجه فرنگی بپزید. درون کوفته ها می‌توانید آلو، گردو و پیاز داغ قرار دهید. کوفته تبریزی را با نان یا برنج میل کنید. سس کوفته باید غلیظ باشد. ورز دادن مواد کوفته بسیار مهم است. از سبزیجات تازه و معطر استفاده کنید.

13. خوراک لوبیا خوشمزه و ساده

لوبیا چیتی را از شب قبل خیس کنید و بپزید. پیاز داغ درست کنید و به لوبیا اضافه کنید. رب گوجه فرنگی و ادویه جات دلخواه را اضافه کنید. اجازه دهید خوراک لوبیا جا بیفتد. خوراک لوبیا را با نان میل کنید. برای طعم بهتر از قارچ و سیب زمینی نگینی استفاده کنید. آبلیمو را فراموش نکنید.

14. آش رشته خوشمزه و پر ملات

برای تهیه آش رشته، حبوبات (نخود، لوبیا، عدس) را از شب قبل خیس کنید و بپزید. سبزی آش (اسفناج، جعفری، گشنیز) را خرد کنید و به آش اضافه کنید. رشته آش را اضافه کنید و اجازه دهید آش جا بیفتد. آش رشته را با کشک، نعناع داغ و پیاز داغ تزیین کنید. مقدار رشته باید متناسب با حجم حبوبات باشد. برای ترشی آش از سرکه استفاده کنید. کشک را قبل از اضافه کردن به آش رقیق کنید.

15. میرزا قاسمی اصیل گیلانی

بادمجان ها را کبابی کنید و پوست آنها را بگیرید. گوجه فرنگی ها را رنده کنید. سیر را خرد کنید و در روغن تفت دهید. بادمجان ها و گوجه فرنگی ها را به سیر اضافه کنید و تفت دهید. تخم مرغ ها را روی مواد بشکنید و هم بزنید. میرزا قاسمی را با نان میل کنید. برای طعم بهتر از فلفل سبز تند استفاده کنید.

16. خورشت بامیه خوشمزه و لذیذ

گوشت خورشتی را با پیاز تفت دهید. بامیه ها را جداگانه تفت دهید. رب گوجه فرنگی و ادویه جات را به گوشت اضافه کنید. بامیه ها را اضافه کنید و اجازه دهید خورشت جا بیفتد. خورشت بامیه را با برنج میل کنید. برای جلوگیری از لیز شدن بامیه ها، آنها را قبل از پخت کمی در آبلیمو بخوابانید. بامیه ها را زیاد تفت ندهید.

17. دلمه برگ مو خوشمزه و مجلسی

برگ موها را در آب جوش نرم کنید. برنج، لپه، سبزیجات معطر و گوشت چرخ کرده را با هم مخلوط کنید. مواد را داخل برگ موها بپیچید. دلمه ها را در قابلمه بچینید و با سس ترش و شیرین بپزید. برای طعم بهتر از آلو و قیسی در مواد دلمه استفاده کنید. دلمه ها را با دقت بپیچید تا باز نشوند. در هنگام پختن دلمه از یک بشقاب برای جلوگیری از باز شدن دلمه ها استفاده کنید.

18. شامی کباب خوشمزه و آسان

گوشت چرخ کرده، پیاز رنده شده (آب گرفته شده)، آرد نخودچی و ادویه جات را با هم مخلوط کنید. شامی ها را به شکل دلخواه فرم دهید. شامی ها را در روغن داغ سرخ کنید. شامی کباب را با نان یا برنج میل کنید. برای طعم بهتر از سبزیجات معطر مانند جعفری و گشنیز استفاده کنید. میزان گوشت و آرد نخودچی باید متناسب باشد. در صورت تمایل میتوانید یک عدد سیب زمینی آبپز رنده شده هم اضافه کنید.

نمایش بیشتر

یک دیدگاه

  1. در پخت برنج کته، استفاده از یک تکه نان روی برنج هنگام دم کشیدن جالب است. این کار رطوبت را یکنواخت پخش می کند و از خشک شدن سطح برنج جلوگیری می کند. یک بار اتفاق افتاد که برنجم بیش از حد خشک شده بود و این روش نجاتش داد.

    برای قرمه سبزی، اضافه کردن یک قاشق سماق به مواد در دقیقه های آخر پخت تفاوت زیادی ایجاد می کند. سماق علاوه بر عطر، کمی ترشی ملایمی به خورشت می دهد. این ترکیب را از مادربزرگم یاد گرفتم و حالا همیشه از آن استفاده می کنم.

    سرخ کردن بادمجان برای میرزا قاسمی نیاز به حوصله دارد. اگر بادمجان ها را بعد از کباب کردن داخل آب یخ بگذارید، پوستش راحت تر جدا می شود. این ترفند زمان آماده سازی را نصف می کند و خستگی کمتری دارد.

    کتلت سیب زمینی اگر بعد از سرخ شدن روی دستمال آشپزخانه قرار بگیرد، روغن اضافه اش گرفته می شود. من همیشه یک لایه نازک آرد سوخاری به دست هایم می زنم تا مواد به دستم نچسبد. این دو کار ساده، درست کردن کتلت را بسیار راحت تر کرده است.

    پختن شامی کباب با کمی پودر زنجبیل طعمی متفاوت و مطبوع ایجاد می کند. زنجبیل علاوه بر عطر، به هضم بهتر گوشت هم کمک می کند. این تغییر کوچک را یک آشپز حرفه ای به من پیشنهاد داد و از آن موقع همیشه استفاده می کنم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا